KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Sposób załatwiania spraw

Miejskie Przedszkole nr 2 w Zgierzu

czynne jest: od poniedziałku do piątku w godz. 6³º - 17ºº.

  1. W dni ustawowo wolne od pracy placówka jest nieczynna.
  2. Interesantów przyjmuje Dyrektor Przedszkola, w razie nieobecności: Wicedyrektor lub Samodzielny Referent.
  3. Informacja może być udzielona telefonicznie: (42) 716-52-61
    w godzinach 7:30-15:30.
  4. Podania, wnioski i pisma interesantów można wysyłać na adres:
    • Miejskie Przedszkole nr 2 w Zgierzu
    • ul. Tadeusza Boya-Żeleńskiego 6
    • 95-100 Zgierz

Sposób przyjmowania i załatwiania spraw

  1. Dyrektor przedszkola przyjmuje podania, wnioski, skargi i pisma interesantów (korespondencję można kierować również drogą elektroniczną na adres: mp2zgierz@wikom.pl)
  2. Osoba, starająca się o wgląd do dokumentów, powinna złożyć podanie u Dyrektora Przedszkola.
  3. Nauczyciele i pracownicy przedszkola, mogą ustnie zgłosić prośbę o wgląd na miejscu do dokumentów, dotyczących spraw osobistych lub przedszkolnych, z zachowaniem ustawy o ochronie danych osobowych.
  4. Sprawy są rozpatrywane z zachowaniem trybu i terminów zgodnych z kodeksem postępowania administracyjnego.
Podmiot udostępniający informację:
Miejskie Przedszkole nr 2 w Zgierzu
data: 06-11-2018
data: 06-11-2018
data: 06-11-2018
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 02-11-2018 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 177